21 Mayıs 2014 Çarşamba

Sınırları Zorlamak - Katie Mcgarry / Kitap Yorumu


Orijinal Adı: Pushing the Limits
Sayfa Sayısı: 415
Yayınevi: Aspendos


Arka Kapak:

Birbirleri için çok yanlış… ve bir o kadar da doğrular. 

 Echo Emerson'ın, sporcu sevgilisi olan popüler bir kızdan, hakkında dedikodular dönen, kollarında 'tuhaf' yaralar olan dışlanmış bir kıza dönüştüğü akşam neler olduğuna dair kimsenin bir fikri yoktur. Echo bile o korkunç akşama dair tüm olanları hatırlayamıyordur. Tek bildiği, her şeyin tekrardan normale dönmesini istediği. Oldukça yakışıklı ve siyah deri ceketli çapkın ama yalnız 

Noah Hutchins, şaşırtıcı anlayışıyla hayatına girdiğinde Echo'nun dünyası asla hayal edemeyeceği bir biçimde değişir. Oysa ortak hiçbir noktaları olmaması gerekirdi. İkisinin de tuttuğu sırları düşünürsek, beraber olmaları oldukça imkânsızdı. 

 Fakat aralarındaki çekim bir türlü geçmek bilmez. Echo, sınırları daha ne kadar zorlayabileceklerini ve ona sevmeyi yeniden öğretebilecek tek bir adam için neleri göze alabileceğini kendisine sormak durumunda kalır.

***

    
     Arka kapakta yazılanlardan farklı bir şekilde özetleyemem kitabı sanırım. Ana karakterlerimizi Noah ve Echo'nun ağzından yazılan ve bana göre çok gerçekçi bir kitaptı. Noah birçok kitabın ana karakterine benziyordu ama sanırım tek farkı gerçek olabilecek bir karakter olması. Yani yazar karakterini çok gerçekçi oluşturmuş. Aynı şey Echo içinde geçerli. Bir sürü gerçek kelimesini kullandıktan sonra devam ediyorum :P

     Kitap bir Echo bir Noah ağzından anlatılıyor ve her iki karakterinde düşüncelerini öğrenmek kitabı daha akıcı hale getirdi. Ben bir günden kısa bir sürede okudum kitabı, sanırım bunun sebebi hem güzel bir çeviri olması hem de yazarın çok akıcı yazması. 
    
    Kitapta en çok sevdiğim kısımlar Noah ve kardeşlerinin konuşmalarıydı. Ben kitabın sonunu daha farklı bekliyordum Noah ve kardeşleri için ama yazar mantıklı bir karar verip daha güzel bir son yazmış. 
    
    Sonuç olarak akıcı, güzel bir kitaptı. Eğer kafanızı yormayacak bir kitap arıyorsanız çerezlik olarak tavsiye edebilirim :))



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz onaylandıktan sonra gözükecektir :))

Bunlar da ilginizi çekebilir:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...